Search

De Valenberg

Het uitkijkpunt Mossel ligt aan het fietspad in het noordwesten van het natuurgebied Planken Wambuis, zo’n 4.5 km vanaf De Waldhoorn.  Deze plek ligt op De Valenberg. Deze heuvel bied een prachtig uitzicht over het open, glooiende landschap. Je kunt hier even uitrusten, bij een fietstocht of wandeling en tegelijkertijd grazers en wild spotten. Ook kun je natuurlijk genieten van het weidse uitzicht over het Mosselseveld.

De beste tijd om hier dieren te zien is in de schemering of in de morgen. De dieren die je hier kunt spotten zijn onder meer wilde paarden, zwarte wilde koeien (sayagesarund), wilde zwijnen, edelherten en reeën. Het gebied en het uitkijkpunt zijn eigendom van Vereniging Natuurmonumenten en is het hele jaar toegankelijk. Bij helder weer zijn markante punten als  Radio Kootwijk, de radio/tv-toren van Ugchelen, het Jachtslot St. Hubertus, en de plaatsen Otterlo en Arnhem te zien. Op een oriëntatietafel worden de diverse objecten aangegeven. Kortom: even stoppen bij dit uitkijkpunt over Mossel is zeker de moeite waard!

Op de foto genieten wij van een heerlijke bucket Hot Wings van Wallies met een lokaal bockbiertje van de Hert brouwerij. Perfect om van te genieten na een heerlijke wandeling (in de sneeuw).

Geocache De Waldhoorn

Heb jij zin om de Veluwe te ontdekken met een speurtocht? Onze Veluwe Gids heeft een Geocache route uitgezet waar je op zoek kunt gaan naar verschillende schatten ‘Geocaches’. Deze route is erg leuk om te doen met kinderen op een mooie middag. Klik op de knop hieronder voor meer informatie

Tip: Rondom dit uitzichtpunt is ook een Geocache verstopt…..

geocache de waldhoorn
Hap & Trap Veluwe routes
Vanuit De Waldhoorn starten 7 verschillende Hap en Trap routes over de Veluwe. De Planken Wambuis route en de Quadenoord route komen langs dit uitzichtpunt. Als je deze prachtige routes gaat fietsen moet je zeker even stoppen om van het uitzicht te genieten! Klik op de knop hieronder voor meer informatie over onze Hap en Trap Veluwe.
hap & trap routes
De Valenberg 1 website