Search

Het Mosselseveld

Het Mosselseveld is een onderdeel van een ruim 2100 ha groot natuurgebied en is eigendom van de vereniging Natuurmonumenten. Planken Wambuis is een stuifzandgebied dat grotendeels is begroeid met heide en bos. Je kunt er prachtig wandelen over de vele onverharde wegen en paden, en je hebt hier de mooiste fietsroutes over de goed verharde fietspaden via de knooppunten. Het Mosselseveld is ook een oud landbouwgebied. Hier moet je niet gek opkijken als je oog in oog staat met een kudde wilde paarden, wilde zwijnen, reeën of de Sayaguesa koe. Dit Spaanse runderras is bij uitstek geschikt voor het begrazen van schrale natuurterreinen. Midden in dit gebied ligt Boerderij/theeschenkerij Mossel, een prachtige hoeve, waar ook een paar van onze Hap en Trap routes langs komen.

Op de foto zitten wij bij stenen die een onderdeel vormen van een route vanuit het centrum van Ede naar de Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum in Otterlo; het bekendste museum van onze gemeente.

Op de groene Veluwe zijn de stenen in hun element. Ze bevolken een open veld, liggen onder een boom, vleien zich tegen elkaar of clusteren zich met hun soortgenoten. Deze zorgvuldig vormgegeven stenen zijn steen gebleven. De kunstwerken zijn samengesteld uit ruwe en gepolijste stenen. In totaal zijn er maar liefst twaalf plekken waar de keien liggen, deze liggen langs meerdere Hap en Trap fietsroutes tussen Ede en Otterlo.

 

Klompenpad Mosselseveld

Loop je graag de klompenpaden, sla dan niet het Klompenpad Kreelsepad over. Deze loopt langs het Mosselseveld en langs de Kreelse Plas. Deze route kunt u vinden op de website van de klompenpaden.

Hap en Trap routes:

De 4 Hap en Trap routes zijn Planken Wambuis route, De Wormshoef route, De Panorama route en de Quadenoord route. Je kunt deze routes van te voren online kopen via onderstaande link.

Tip: Ga je zonder route op pad? Bestel dan onze picknicklunch hier voor onderweg!

hap & trap routes