Search

Het Mosselsezand

Deze week hebben we heerlijk gewandeld in het Mosselsezand, dit ligt ten zuiden van Otterlo, en is een groot stuifzandgebied. Een prachtig gebied om te wandelen en met kinderen te spelen. Het Mosselse Zand maakt deel uit van natuurgebied Planken Wambuis van Natuurmonumenten. Hier kun je dieren vinden die verzot zijn op warmte en droogte, zoals de Heidevlinder, boomleeuwerik, nachtzwaluw en zandhagedis, ze voelen zich hier als een vis in het water. Bij droog weer en harde wind wordt je bijna gezandstraald en zit het zand overal. Het Mosselsezand is een bezoekje zeker waard. Het stuifzand vormde in de Middeleeuwen een bedreiging voor het bestaan van de boeren die in deze streken woonden. Tegenwoordig worden de overgebleven stukken stuifzandgebied gekoesterd. De natuurbeheerders doen alles om te proberen deze unieke zandvlaktes in stand te houden en ze te beschermen tegen het oprukkende bos.

Wij zitten hier even uit te rusten en te genieten van een huisgemaakte erwtensoep to go met een Wild Leven bokbier van het lokale Hert Bier, te bestellen of af te halen bij De Waldhoorn of bij onze Boerderij winkel

Hap en Trap routes:

Maar liefst drie van onze Hap en Trap routes komen langs het Mosselse Zand. Deze routes zijn de Planken Wambuis route, de Wormshoef route en de Quadenoord route. Deze routes komen ook langs het prachtige Mosselseveld. Als je deze routes fiets en naar het Mosselsezand wilt, dan moet je bij de zandvlakte afstappen en verder het zand oplopen. Zo krijg je het mooiste uitzicht over de vlakte. De Hap en Trap routes zijn online te bestellen via onderstaande link.

Tip: Ga je zonder route op pad? Bestel dan onze picknicklunch hier voor onderweg!

hap & trap routes
Mosselsezand 2 website