Search

De Zandberg

Net buiten Otterlo ligt ‘de zandberg’. Op de grens tussen het Otterlose bos en het stuifzandgebied De Zanding ligt een indrukwekkende stuifwal. Deze wal is rond 1900 grotendeels beplant met grove dennen. Dit deed men om de hevige zandverstuivingen die dit gebied teisterden tegen te gaan. Een deel van het gebied is bebost en is later recreatiegebied geworden. Het andere deel van het gebied is open gebleven om te wandelen. Van de zandverstuiving is na tientallen jaren weinig meer overgebleven. Tegenwoordig groeien in dit heidegebied grassen, (korst)mossen, heideplanten en bomen.

Door dit gebied loopt de ‘Big 5 wandelroute’. Verspreid langs dit pad zijn houten standbeelden van verschillende diersoorten te vinden. Op de plek waar deze foto’s genomen zijn is een prachtige roofvogel te bekijken. Op andere plekken rondom Otterlo zijn houten sculpturen van een ram, een hert, een zwijn en nog veel meer soorten te vinden. Deze wandelroute is zeker aan te raden om te wandelen op een mooie zomeravond!

Wandel routes

Door dit prachtige gebied lopen verschillende wandelroutes. De Big 5 wandelroute loopt o.a. door dit gebied. Deze start bij de dorpskerk in het centrum, vlakbij De Waldhoorn. Ook het klompenpad ‘Eeskooterpad’ (15 km) gaat over de zandberg. Deze route is te koop bij De Waldhoorn of te vinden op de website van de Klompenpaden. Lees hier meer.

Ook onze Hap en Stap route voert langs dit prachtige heideveld. Met deze route krijgt u een complete middag uit met wandelingen rondom Otterloo. Ook zorgen wij dat u een lunch en hapje en een drankje tussendoor krijgt op ons terras! Klik op de knop hieronder voor meer informatie.

hap & stap route