Search

Mark

Hatjooo, ik ben Mark Chef Kok bij De Waldhoorn. Een echte Otterloër in hart en nieren. Bakken is mij hierbij met de paplepel ingegoten, altijd koekjes bakken met mijn oma. Ik vond het als jonge knul al prachtig hoe alles met de hand werd gemaakt. Helaas zag ik dat na mijn bakkersopleiding steeds minder voorkomen. Wel had ik door bijbaantjes gezien dat koks alle gerechten met hun handen maakten, hun creativiteit kwijt konden en de borden mooi opmaakten, hoe ambachtelijk wil je het hebben! Dus hierdoor besloot ik om in de keuken te gaan werken.
Na meerdere jaren ervaring met het koken voor grote partijen maar ook met het koken op niveau, ben ik uiteindelijk 13 jaar geleden bij De Waldhoorn begonnen. Toentertijd was De Waldhoorn nog een dorpscafé van de vader van de huidige eigenaar. Het was ook toen al 1 grote familie, het voelde altijd als thuis komen. Waar we 10 jaar geleden dansten op de bar,  dansen we nu met het hele team in de après-ski in Winterberg om bij te tanken na een druk seizoen! Van dagschotels naar volwaardige gerechten, van Andre Hazes in het café naar live muziek op het terras, De Waldhoorn is altijd in beweging.
Het belangrijkste als Chef Kok vind ik het aansluiten bij de identiteit van De Waldhoorn en de Boerderij verder tot leven brengen. Eerlijke gerechten bedenken en maken, zoveel mogelijk lokaal en duurzaam. En hoe druk we ook zijn, er voor zorgen dat we elke dag koken met liefde voor het vak, met creativiteit en aandacht voor de gast.
Personeel De Waldhoorn website
franka-2048x1245

Franka

“Heyyy ik ben Franka, de manager bediening. Het leukste aan werken bij De Waldhoorn is het familie gevoel, inmiddels heb ik hier een stel besties gekregen, een oma, moeder, zus en een paar kinderen en ik kan je zeggen: ik ben gek met ze allemaal! Een waterpistolen gevecht op het terras bijvoorbeeld zijn we altijd voor, en als je dan zeiknat bent drogen we je wel af met een ventilator.

Hier worden echt je dromen waar gemaakt, klinkt natuurlijk super overdreven maar ik zal het uitleggen. Ik werkte hier nog maar kort en de afwas was een grote chaos. Kort daarna had ik een gekke droom over hoe het er dan uit moest komen te zien. Diezelfde dag toch maar de rolmaat opgezocht, even gemeten en precies toen kwam Jan Willem binnen lopen en keek me met een groot vraagteken boven zijn hoofd aan wat ik in hemelsnaam aan het doen was… Uhm ja “ik heb gedroomd”… Toen is het balletje gaan rollen en al snel kwam daar mijn droom afwas.

En wanneer je denkt dat horeca niet te combineren is met een gezinsleven, dan heb je het echt mis. Naast deze te leuke en uitdagende baan heb ik nog een gezin met 3 geweldige kindjes. Ik heb 4 dagen in de week een vaste oppas en bij De Waldhoorn kan ik gelukkig fulltime werken met 4 vaste dagen in de week. En daardoor heb ik nog 3 dagen tijd om met mijn gezin erop uit te gaan.”

personeel De Waldhoorn website

Mieke

“Hoii ik ben Mieke en ben eigenlijk altijd op het terras te vinden. Het liefst bouw ik een geweldige, vrolijke sfeer op het terras, bijvoorbeeld tijdens de muziekbingo die we in 2020 hadden. Mijn collega’s noemen me daarom ook wel het ‘blije ei’ van De Waldhoorn. Werken bij De Waldhoorn is zo leuk omdat ik er natuurlijk werk😉 De veelzijdigheid maakt iedere dag op een leuke manier weer anders. Over het algemeen werken we natuurlijk op het terras, maar ook hebben we vergaderingen of feesten waar je ingezet wordt.

Mijn grote hobby is muziek, ik speel namelijk basklarinet bij de muziekvereniging. Dit is goed te combineren met mijn werk omdat ik iedere dinsdag vrij ben en ook voor de optredens heel makkelijk vrij kan vragen. Ook kan ik er echt van genieten om samen met mijn man Hans leuke dingen te doen. Daarom is het fantastisch dat ik ieder weekend gewoon de zaterdag vrij ben.

Het raarste en toch ook bijna wel het leukste wat ik heb meegemaakt bij De Waldhoorn is het skiën in Winterberg 2 jaar terug. Helaas ging dat afgelopen winters niet door… Toch hebben we ook afgelopen kerst er een feestje van gemaakt met het rondbrengen van de kerstpakketten. Inclusief een kerstliedje en een leuk versierd koetsje met een paard.”

Wolter

“Hallo ik ben Wolter, de langste van het team een echte allrounder in de keuken. Voor de hoge kastjes moet je bij mij zijn. Het leuke aan De Waldhoorn vind ik de werkomgeving en de sfeer.

Het intake gesprek en de visie heeft mij doen inzien hoe tof dit bedrijf is. Vooral het werken met lokale producten met een verhaal. Met groenten waar het mogelijk is en met vlees en vis waar het toevoegd. Dit sluit perfect aan op mijn #fitgirl en vegan lifestyle. Ik heb dan ook de toffe taak gekregen om 2 keer in de week vegetarisch te koken voor personeel! Het is ook heerlijk om te werken met gemotiveerde collega’s die het vak leuk vinden en er met passie voor gaan.

Het bijzondere aan dit bedrijf vind ik de ruimte die ze mij hebben gegeven om na een heftige periode eerst aan mezelf te kunnen werken en mijn rust te pakken.

Het werk bij De Waldhoorn kan ik goed combineren met mijn vele hobby’s. Ik vind het heerlijk om te verdwalen met m’n camera op de Veluwe. Een andere hobby is 3 keer in de week bootcampen en krachttraining. Dit doe ik het liefst voor mijn werk zodat ik met volle energie en een leeg hoofd kan beginnen aan een nieuwe werkdag. Sporten in combinatie met een vegan lifestyle geeft mij nog meer energie.

Als laatste heb ik een passie voor motor rijden, heerlijk genieten van het mooie Nederland. Ook heb ik al mooie tochten gemaakt naar Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Duitsland en België! Elke tocht geniet ik weer van al het moois wat ik zie door mijn vizier.

Al deze dingen zijn prima te combineren omdat ik 4 dagen werk en 3 dagen achter elkaar vrij ben en daarna uitgerust en vol energie en weer tegen aan kan.”

Vega De Waldhoorn

Miranda

Hoooiii, ik ben Miranda, getrouwd met Ronny en moeder van Tygo en Sanoa. “Don’t judge a book by its cover” is echt op m’n lijf geschreven. Ondanks dat ik het niet altijd uitstraal ben ik een familie mens die enorm geniet van mijn gezin en 2e familie op het werk. Inclusief alle vrolijke, gekke en soms een tikkeltje vervelende ‘familieleden’. Ik ben eerlijk en oprecht en zo nu en dan een tikkeltje te recht door zee, maar ach, daar wen je vanzelf aan.
Werken bij De Waldhoorn voelt als thuiskomen. Na 5 jaar werken in Wallies ben ik doorgegroeid naar De Waldhoorn, waar ik mijn draai heb gevonden in de keuken. Mijn favoriete werkplek blijft wel de nagerechten zodat ik lekker creatief bezig kan zijn met ijs, taartjes en andere lekkernijen, bijvoorbeeld deze leuke hartjescake die mijn liefde voor de patisserie uitbeeldt. 
Naast werken bij De Waldhoorn voetbal ik bij s.v. Otterlo en houd ik van taarten bakken, wat ik met heel veel plezier doe. Dus wie denkt dat je naast de horeca geen “normaal” privé/sport leven kan hebben die heeft het toch echt wel mis.
Miran1
Melissa-312x412

Melissa

‘Hoihoi, ik ben Melissa, 21 jaar en werk nu ongeveer 2 jaar bij De Waldhoorn. Deze foto stuur ik vanuit Curaçao, ff lekker weg van de kou in Nederland! Wat het werken bij De Waldhoorn zo leuk maakt is vooral het team, het is altijd gezellig en tijdens het werk maken we er altijd een feestje van. Ook het contact met allerlei verschillende soorten gasten maakt het leuk.
 
Ik werk ongeveer 3 à 4 avonden per week en daarnaast studeer ik Human Resource Management aan de CHE en speel ik volleybal bij BSVO Otterlo. Best een volle agenda, maar zodra ik meer tijd nodig heb voor school of andere dingen, kan dit altijd in overleg geregeld worden!
 
De laatste tijd zijn we ook bezig met verschillende Tiktoks te maken bij De Waldhoorn om een beeld achter de schermen de geven dus kijk vooral even! @dewaldhoorn #tiktok

Lotte & Nikki

Hoihoi, wij zijn Lotte en Nikki! Wij zijn nichtjes, vriendinnen, volleybal teamgenoten en sinds vorig jaar ook collega’s.
Naast school zijn we in het weekend op het terras van De Waldhoorn te vinden. Het is ook super makkelijk te combineren met school, omdat iedereen heel flexibel is en het belangrijkste is dat je werkt op momenten dat het jou uitkomt. Als we het druk hebben met school werken we minder, en als het rustig is zorgen we dat we wat meer werken zodat we lekker wat extra kunnen verdienen.
Werken bij De Waldhoorn is vooral leuk door het sfeertje. Gezellige collegaatjes, leuke sfeer op het terras met gasten en altijd ruimte voor plezier!
lotte-en-nikki-scaled-462x312
Foto-jade-terras4-scaled-350x500

Jade

Heee ik ben Jade – Eerste medewerkster bediening
Sinds vorige zomer werk ik bij De Waldhoorn. Super blij dat ik hier ben gaan werken. Opleidingen, trainingen, gezelligheid… het wordt voor mij allemaal mogelijk gemaakt!
 
Het leukste aan werken bij De Waldhoorn is TERRAS, ZON & HONDJES. Grote of kleine honden, neem ze lekker mee! Ze krijgen van mij een verse bak water of bestel iets van onze hondenkaart.
 
Buiten werktijd om vertoef ik ook graag op het terras met mijn 2 harige kinderen en een heerlijk glaasje rosé!
 
Graag verwelkom ik jullie binnenkort bij ons op het terras of in het restaurant! Oh en had ik al gezegd dat jullie de hond mee moeten nemen?

Niels

Hallo ik ben Niels, een van de souschefs in de keuken. De horeca is echt mijn lust en mijn leven. Of het nu gaat om koken, een praatje maken in de slijterij of creatieve concepten en gerechten verzinnen, bij De Waldhoorn kan ik verder groeien en kan ik echt mijn ei kwijt. Het leukste is toch zeker wel dat je weet dat je je mag ontwikkelen op het vlak waar je je het beste bij voelt. Door de omvang van het bedrijf is er voor iedereen de mogelijkheid om mee te groeien. Door zelf de stappen te nemen die je wilt en de omgang van het team creëert De Waldhoorn het gevoel van een veilig thuis waarin je ondersteunt wordt en gemotiveerd, waarin je kan lachen en werken tegelijk. Samen kunnen wij de wereld aan en heel veel gasten ontvangen. Een mooi voorbeeld van die creativiteit is deze surf en turf die in de pot verder rookt. Zo krijg je echt een wow-gevoel aan tafel.

 

Toen ik kwam werken bij De Waldhoorn was voor mij het familiegevoel meteen voelbaar. Of het nou gaat om hard werken, mooie gesprekken of dom ouwehoeren. Iedere dag brengt mooie momenten. Of het nou was wanneer de big boss verkleed als kerstelf, al zingend een kerstpakket bezorgde. Of wanneer er met schoonmaken keihard met de muziek meegezongen wordt, het maakt niet uit. Iedere dag in dit team brengt mooie en bijzondere momenten met zich mee. Het meest in het oog springende voor mij was dat ik samen met Mieke, uit oogpunt van “Tiktok-daar-moeten-we-wat-mee”, een grote rododendron in moesten springen terwijl we onze zo geliefde fles rosé vasthielden. De struik heeft het na wat reconstructie gelukkig wel overleefd.

Niels smoke

koen

Hallo allemaal, ik ben Koen en werk nu al meer dan 5 jaar bij De Waldhoorn. Ik ben begonnen in de afwas en heb mij doorontwikkeld naar de keuken. Naast mijn studie commerciële economie werk ik ongeveer 1 à 2 dagen per week, vaak in het weekend wat perfect uitkomt voor mij en het team. In de vakanties heb ik meer tijd en werk ik vaak 5 dagen in de week, wat erg gewaardeerd wordt en natuurlijk nog wat oplevert.
 
In de keuken doe ik veel verschillende dingen, maar houd mij vooral bezig met het bereiden van voorgerechten en desserts. De afgelopen jaren is er meer aandacht besteed aan de opmaak van de gerechten en dat is iets wat ik erg leuk vind. Dat ene eetbare bloemetje of dat handje pittenmix maakt het gerecht af en zorgt voor een positieve verrassing bij onze gasten. Daarnaast maakt de gezellige sfeer binnen het team het enorm leuk om bij De Waldhoorn te werken.
Koen-2048x1524
Maas-400x500

Mariska aka Maas

Ik ben Mariska maar veel kennen mij als Maas. Al ruim 14 jaar ben ik te vinden in de keuken. Begonnen in de afwas en nu doorgegroeid tot zelfstandig werkend kok bij De Waldhoorn. Ook zit ik in het Lief & Leed team. Wij zorgen ervoor dat personeel iets krijgt bij verjaardagen, ziekte, diploma etc. De werkdagen sluiten we natuurlijk ook altijd gezellig af met een borrel waar ik zeker graag aan mee doe.

Wordt vervolgd...

Houd onze Facebook en Instagram in de gaten voor nieuwe verhalen