Search

Het Kröller-Müller Museum

In het Kröller-Müller Museum vind je de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. In de Van Gogh Galerij zijn in wisselende opstelling circa 40 werken van Vincent van Gogh te zien. Daarnaast zie je er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Het bekende beeld voor de ingang van het museum is ontworpen door Marc Di Suvero in 1972. Het is gemaakt van beschilderd staal en heet K-Piece.

Ook vind je hier één van Europa’s grootste beeldentuinen 

Hier staan ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars, van Aristide Maillol tot Jean Dubuffet, van Marta Pan tot Pierre Huyghe.

Het Kröller-Müller Museum is vanaf Ingang Otterlo (2,5 km tot museum).
Het museum is goed te bereiken met de auto, openbaar vervoer en uiteraard lopend of met de fiets.

Parkeren en witte fietsen

Er zijn parkeerplaatsen voor auto’s en touringcars bij het museum, maar je kunt ook je auto bij één van de drie ingangen parkeren en verder gaan op één van de gratis witte fietsen (met kinderzitje).

Fietsroutes

Vanuit De Waldhoorn starten er 7 Hap & Trap routes waarvan 1 route langs het museum loopt(Van Gogh route). Het is zeker de moeite waard om het museum van binnen en buiten te bekijken.

Je kunt deze route van te voren online kopen via onderstaande link. De route is inclusief entree voor het park en het museum.

Tip: Ga je zonder route op pad? Bestel dan onze picknicklunch hier voor onderweg!

hap & trap routes
Wildfietstocht Otterlo
kroller muller museum 2 website